Team Drives: de medewerker vertrekt, zijn data blijft

Google Team Drives lost het meest genoemde pijnpunt van G Suite op

Gouden horloges na vijftig jaar trouwe dienst worden nog maar zelden uitgereikt. Medewerkers veranderen steeds sneller van baan en in de komende jaren zal de arbeidsmarkt alleen nog maar verder flexibiliseren. Voor bedrijven betekent het vertrek van een medewerker vaak ook een verlies van kennis en in veel gevallen ook van fysieke data. Mailboxen en cloud drives zijn immers meestal gekoppeld aan het account van een individuele medewerker en worden weggegooid bij het vertrek van de desbetreffende medewerker. Met Google Team Drives, dat nu onderdeel is van de Business Editie van G Suite, is dit probleem opgelost!

Google Drive is een samenwerkingsplatform voor bedrijven

Met de introductie van Google Drive zette Google de wereld van documentopslag in de cloud al flink op z’n kop. Niet alleen konden documenten gemakkelijk benaderd worden vanaf elke locatie met elk type apparaat, maar ook werd het makkelijk gemaakt om documenten te delen.

Het was zelfs mogelijk om in real-time in hetzelfde document samen te werken met een collega, ook al zat die achter de pc op kantoor en jij met je mobiele telefoon in je hand aan een of andere Spaanse Costa…

De meeste gebruikers waren en zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden en het is dan ook terecht dat vaak wordt beweerd dat Google Drive gezien moet worden als een effectief samenwerkingsplatform voor bedrijven en niet alleen als een file server in de cloud.

Maar wie is eigenaar van de bestanden? Toch kende Google Drive tot voor kort ook één groot nadeel. En dat was dat het eigenaarschap van een document altijd lag bij de medewerker die het document oorspronkelijk had aangemaakt. Daarmee bleef het primair opgeslagen in de Google Drive van die specifieke medewerker en bestond er dus ook een grote kans dat het document met het vertrek van die medewerker, samen met zijn Google Drive verwijderd zou worden.

Met de introductie van Team Drives is dit probleem echter opgelost. Met Team Drives is het Team de eigenaar van een document. Gebruikers binnen het Team krijgen vervolgens rechten toebedeeld op de Team Drive. Op deze wijze is het niet meer nodig om de documenten van vertrekkende medewerkers over te dragen aan anderen. Tevens kan er veel tijd bespaard worden met het inwerken van iemand die nieuw toetreedt tot een Team. Nu hoeven losse documenten immers niet meer met hem of haar gedeeld te worden, maar kan er in één keer toegang verleend worden aan een hele drive die integraal onderdeel is van een project of afdeling.

Wie kan Team Drives gebruiken?

Iedereen met een G Suite Business of Education licentie kan Team Drives gebruiken. Heb je een G Suite Basic licentie dan moet je eerst upgraden naar de Business editie. Wil je meer weten? Bel ons of breng een bezoekje aan het Google Learning Center.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic