CRM en G Suite


Door gebruik te maken van G Suite verhogen veel bedrijven de productiviteit van hun medewerkers. Zij kunnen makkelijker documenten produceren, eenvoudiger archiveren en sneller zoeken. Plaats-onafhankelijk samenwerken en informatie delen wordt vanzelfsprekend met G Suite.

Maar laten we eerlijk zijn: een bedrijf heeft niets aan productieve en soepel samenwerkende medewerkers als het geen klanten heeft. Klanten geven bedrijven hun bestaansrecht; voor je klanten doe je het allemaal!

Om de contacten met de klanten soepel te laten verlopen biedt Google krachtige en bekende apps als Gmail en Google Forms; maar de productivity tools van G Suite komen pas echt tot volledig wasdom wanneer zij worden aangevuld met een CRM tool. In zo’n CRM systeem worden klanten, verkoopkansen en contactmomenten niet alleen eenduidig geregistreerd, maar kunnen zij ook worden gepland. Hierdoor worden de commerciële processen gestructureerd ondersteund, waardoor er meer omzet gerealiseerd wordt en je klanten langer loyaal blijven.

CRM

CRM staat voor Customer Relationship Management. Het is een bedrijfsstrategie die gebaseerd is op het feit dat het minder kost om een tevreden klant te behouden en tot een nieuwe aankoop te verleiden, dan om nieuwe klanten te werven.

Het gaat bij CRM om weten wie je klanten zijn en je verplaatsen in hun proces. CRM helpt bedrijven om hun klanten een optimale klantervaring te bieden en om hun Customer Journey zonder hindernissen te laten verlopen.

CRM SYSTEMEN

CRM systemen zijn software applicaties waarin bedrijven kunnen registreren wie hun klanten zijn en welke contactmomenten er met die klanten plaatsvinden. Dit kan achteraf, maar ook van te voren, op basis van een plan. Zo kan bijvoorbeeld gestructureerd gewerkt worden aan het creëren van cross- en upsell opportunities. Ook verkoopkansen, uitgebrachte offertes en contacten met de klantenservice worden in een CRM systeem opgeslagen, zodat in het CRM systeem een volledig klantbeeld ontstaat.

TEAMLEADER

Everclouds heeft voor haar klanten Teamleader CRM geselecteerd. Niet alleen omdat dit systeem overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is en goed integreert met G Suite, maar vooral ook omdat deze cloud-applicatie supersnel is. “Als een CRM systeem niet supersnel is, wordt het gewoon niet gebruikt”, zegt Stan Megens van Everclouds. “Verkopers en marketeers zijn vaak eigenwijs en die moet je dus geen enkel excuus geven om NIET naar een systeem te grijpen”, lacht hij.

INTEGRATIE MET G Suite

Om een volledig klantbeeld te kunnen bieden is het belangrijk dat in een CRM systeem alle contactmomenten worden geregistreerd. Een integratie met de Google Agenda is dus relevant, maar gezien het feit dat klantcontact steeds meer online plaatsvindt is een goede integratie met Gmail en Google Forms ook essentieel. Documenten die zijn opgeslagen op de Team Drive moeten ook eenvoudig beschikbaar kunnen zijn binnen de CRM app.

De Google <> Teamleader integratie voldoet aan al deze eisen en gaat zelfs nog een flink stuk verder. Zo kun je met één druk op de knop een Contactpersoon toevoegen in Teamleader voor de verzender van een e-mail uit je Gmail Inbox en kun je een uitgaande e-mail eenvoudig opslaan bij een reeds bestaande contactpersoon in Teamleader.

EVERCLOUDS HELPT JE OP WEG MET CRM

Wij helpen je graag op weg met de eerste stappen op het pad van CRM. Wij installeren en configureren de applicatie en zorgen dat de integratie met jouw specifieke G Suite installatie goed werkt. Wij kunnen helpen met een initiële import van de klantgegevens in CRM en trainen de medewerkers. Neem contact met ons op als je hier meer over wilt weten. Of kijk op de Teamleader pagina.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic