Broodnodige bureaucratie - Google Forms


Google Forms stroomlijnt de communicatie met je klanten.

Formulieren zijn synoniem aan bureaucratie

Bij het horen van het woord ‘formulier’ moet ik denken aan bureaucratie. Aan een norse Russische grensbewaker in de Sovjet-tijd, die op elk document tien stempels zet. Of aan die reclame met de Paarse Krokodil. De moeder van het meisje dat haar opblaaskrokodil in het zwembad was vergeten ziet het beest al staan, maar krijgt hem pas mee als het formulier volledig is ingevuld. Inclusief de achterkant.

Formulieren zijn effectief als communicatiemiddel Toch zijn (web)formulieren en enquêtes een uiterst effectief middel om de communicatie met je klanten te stroomlijnen. Middels formulieren biedt je self-service aan je klanten en kun je er tegelijkertijd zeker van zijn dat zij voldoende informatie verstrekken zodat je efficiënt met hun vraag aan de slag kan gaan.

Maak zelf enquêtes en webformulieren met Google Forms

Google Forms is een gratis beschikbare maar relatief onbekende tool van Google, die volledig is geïntegreerd met G Suite. Het is een typisch Google product: Simpel in gebruik en toch erg krachtig met zijn uitgebreide mogelijkheden. Google Forms draagt ertoe bij dat je als organisatie altijd bereikbaar bent en dat je zonder tussenkomst van één van je medewerkers toch alle informatie van de klant krijgt die je nodig hebt voor het beantwoorden van zijn vraag of verzoek.

Geen programmeerkennis nodig Met Google Forms ben je in staat om heel eenvoudig zelf webformulieren en enquêtes te maken. Kennis van programmeren of html is hierbij helemaal niet nodig. Met een eenvoudig te doorlopen wizard, ontwerp je binnen enkele minuten je eigen formulier. Dit kan een eenvoudig 'invulformulier’ zijn, bijvoorbeeld voor het achterlaten van contactgegevens, maar kunnen ook enquêtes of aanmeldformulieren voor een evenement zijn, of wat voor formulier dan ook.

Integratie met G Suite en automatische analyse van de antwoorden

Door de integratie met de overige G Suite apps is het niet alleen mogelijk om de formulieren te integreren in een website of een landing-page, maar kunnen ze ook eenvoudig rondgemaild worden. Alle gegevens die iemand invult in een Google Form, worden door Google automatisch verzameld in een spreadsheet. Vanuit die spreadsheet kun je eenvoudig je data verder bewerken of analyseren. Ook is het mogelijk om direct na het invullen van een form een automatische reactie te versturen.

Beschikbaar voor alle versies van G Suite Voor marketingdoeleinden en voor het gestructureerd onderhouden van het contact met je klanten is Google Forms een onmisbaar instrument. Wonderlijk dat nog zo weinig organisaties het gebruiken.

Google Forms is beschikbaar voor alle versies van G Suite. Klik op deze link om te beginnen met Google Forms: https://forms.google.com

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic