Google Cloud Search

De volledige kracht van Google’s zoekmachine nu ook beschikbaar binnen je G Suite omgeving

We zijn eraan gewend geraakt, maar als je erover nadenkt blijft de kracht van de zoekmachine van Google toch verbazen. Ondanks de exponentiële data-aanwas op het internet en de enorme groei van het aantal uitgevoerde zoekopdrachten, weet Google toch nog steeds binnen een fractie van een seconde relevante antwoorden op elke search te presenteren. Sterker nog: nog voor je uitgetypt bent, geeft Google al suggesties voor je vraag en worden er al mogelijke antwoorden gepresenteerd.

Het is en blijft een enorme technische prestatie en het is dan ook terecht dat Google er groot mee geworden is. De kracht en relevantie van Google Search hebben er zeker ook toe bijgedragen dat veel organisaties voor hun office-omgeving voor Google kozen en nu gebruik maken van G Suite. Je kunt immers supersnel zoeken in je mail, je Google Drive of je agenda. Maar tot voor kort nog niet door al je Google Apps tegelijk.

Google Cloud Search - zoeken door al je G Suite data

Google introduceerde onlangs Google Cloud Search, een ingenieuze tool die zonder extra kosten beschikbaar is voor gebruikers van de G Suite Business editie. Met Google Cloud Search kun je niet alleen door al je apps tegelijk zoeken, maar kun je ook zoeken op personen binnen de contactlijst van je bedrijf. Zo kun je van collega’s snel zien welke bestanden jullie delen en voor welke evenementen jullie beiden uitgenodigd zijn.

Assist Cards helpen je op weg

Naast de krachtige zoekopties, helpt Google Cloud Search ook met het organiseren van je werk. Middels zogenaamde ‘Assist Cards’ word je gewezen op aanstaande meetings en kunnen relevante documenten onder je aandacht worden gebracht.

Kunstmatige intelligentie

Google gaat zich de komende jaren volledig inzetten op kunstmatige intelligentie. De ‘Assist Cards’ zijn daar slechts het eerste voorbeeld van. Je krijgt exact die informatie voorgeschoteld waar je op zit te wachten. In Google Drive werkt dit al uitstekend. Dit alles uiteraard volledig configureerbaar en aanpasbaar aan je eigen voorkeuren.

Ga naar cloudsearch.google.com om Cloud Search te kunnen gebruiken. Everclouds helpt je graag op weg met het gebruik van Google Cloud Search.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic