Google Keep: Bierviltjes in de Cloud

Bierbrouwers weten het

De beste ideeën ontstaan in de kroeg. Bierbrouwers weten dat ook en het is dan ook daarom, dat zij de achterzijde van de bierviltjes blanco hebben gelaten. Zo kun je alle ideeën daarop vastleggen en wordt voorkomen dat je na een briljante ingeving meten naar huis holt om deze op te schrijven, waardoor nog een biertje bestellen er niet meer inzit.

Op zichzelf dus eigenlijk ook best een briljante vondst, die blanco achterzijde van het viltje… Maar toch kent ook iedereen de nadelen van het noteren van ideeën op een viltje: je raakt het kwijt, het belandt per ongeluk in de wasmachine, je aantekeningen blijken later onleesbaar. En sowieso is het niet echt makkelijk om een aantekening terug te vinden. Het is daarom maar goed dat er tegenwoordig Notitie Apps bestaan. Eén van de meest gebruiksvriendelijke is Google Keep.

Google Keep, de ultieme notitie app

Krabbels op bierviltjes, een pen op zak, een notitieblokje, geeltjes geplakt op de rand van je beeldscherm… het is allemaal niet meer nodig als je Google Keep gebruikt. Keep is de naam van de uiterst gebruiksvriendelijke Notitie App van Google, waarmee je eenvoudig aantekeningen kunt maken en delen en - het allerbelangrijkste – ook terugvinden.

Google Keep geeft je een seintje als je ergens iets niet mag vergeten

Alle notities die je in Keep maakt kun je organiseren met labels en kleuren en natuurlijk doorzoeken. En ook is het mogelijk om aan te geven dat je herinnerd wilt worden aan je notitie. Dat kan op een bepaald tijdstip, maar ook op een bepaalde locatie. Zo kun je, als je per se niet wilt vergeten om iemand bij je eerst komende bezoek aan hem of haar iets te vragen, dat eenvoudig als notitie met een ‘locatie-reminder’ in Google Keep opslaan en de eerst volgende keer dat je bij die persoon voor de deur parkeert zal je door Keep even aan je jasje getrokken worden.

Deel je notities

Zoals je van alle Google apps gewend bent, werkt ook Keep in de cloud. Dat betekent dat de notities die je ermee maakt altijd beschikbaar zijn, ongeacht het apparaat waarop je ze gemaakt hebt, of waarop je aan het werk bent.

Google Keep notities kan je bovendien delen. Zo kun je nog snel even iets aan het boodschappenlijstje toevoegen, ook al is je vriend al op weg naar de supermarkt.

Simpel, doeltreffend ontwerp

De grootste kracht van Google Keep ligt echter in het zeer eenvoudige ontwerp. Waar andere notitie-tools elkaar proberen te overtroeven in het gebruik van de meest fancy achtergrondplaatjes, schaduwwerkingen, lettertypes en wat al niet meer, houdt Google het simpel en geeft het je als gebruiker gewoon precies wat je nodig hebt. Een overzichtelijke app met krachtige zoek- en slimme reminderfuncties. En – omdat Keep lid van de G Suite familie is – werkt het uiteraard ook uitstekend samen met andere Google programma’s. En reminders op notities zie je terug in je Google agenda. Zo kun je de locatie voor een reminder snel opzoeken in Google Maps en kun je Keep met een extra knop eenvoudig aanroepen vanuit Chrome. Genoeg redenen dus om je bierviltjes voortaan met Google Keep gewoon in de cloud te bewaren! En natuurlijk werkt het uitstekend op je telefoon.

Gratis in alle versie edities van G Suite

Ga naar keep.google.com om Google Keep te gebruiken.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic