Maak shortcuts in Google Drive


Stel je werkt aan een project dat meerdere Google Drive bestanden omvat in verschillende folders. Hoe makkelijk zou het zijn als al die bestanden in één handige map zouden staan? Je wilt echter geen kopieën maken en zeker niet de bestanden verplaatsen.

Gelukkig is dat nu simpel mogelijk:

  • Ga naar Google Drive en zoek het bestand dat je wilt toevoegen aan je projectmap

  • Selecteer het bestand en toets Shift+Z, het dialoog “Toevoegen aan” verschijnt

  • Zoek de projectmap waar het bestand naartoe moet en selecteer die map

  • Klik op de blauwe “Toevoegen” knop

Het bestand staat nu ook in je projectmap. Je kan dat controleren door het bestand te selecteren en op “D” te klikken. Het detailscherm van het bestand verschijnt en je zal zien dat het bestand nu twee locaties (folders) heeft. Klik op ‘X’ achter een locatie om het bestand uit die betreffende folder weg te halen.

Let op: Besef dat, hoewel het bestand nu in meerdere folders staat, het nog steeds maar één bestand is. Als je het bestand verwijdert uit Drive, wordt het verwijderd uit alle locaties! Gebruik dus het detailscherm om bestanden uit een bepaalde locatie te verwijderen.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic