Installeer Chrome Apps voor iedereen in je domein

Steeds meer gebruikers van Google Apps stappen over op Chromebooks, gewoon omdat het fijn en snel werkt. Ze zijn goedkoop en uitwisselbaar, dus ook voor het bedrijf zitten er voordelen aan. Al deze mensen gebruiken de Google Chrome browser.

Soms hoor ik van onze klanten dat Chrome ze beperkt in hun werkzaamheden. Ze kunnen geen foto's editen, geen remote desktop, etc. Dan wijs ik ze erop dat Chrome uitbreidbaar is en er duizenden apps zijn die je kunt installeren in Chrome en waarmee je precies dat kan doen wat ze denken te missen. Soms zelfs helemaal gratis.

Als gebruiker is het helaas niet makkelijk om in het woud van apps de juiste app te vinden die je moet installeren in je browser. Soms zijn er tientallen apps voor één bepaald doel. Welke app is de beste?

Als systeembeheerder kan je nu je gebruikers helpen door een goede basisset aan apps uit te zoeken en deze vanuit je Google Apps admin panel te installeren bij al je gebruikers. Als dat goed in je oren klinkt, lees dan hieronder hoe je dat doet.

Stap 1: Ga als beheerder naar het Google Apps admin panel op https://admin.google.com en klik op Apparaatbeheer.

Stap 2: Klik vervolgens op Chrome-beheer

Stap 3: Klik vervolgens op App-beheer. Je komt nu in het scherm Beheer van Chrome-apps. Aan de linkerkant van het scherm, bij zoeken, type je de naam van de app die je bij iedereen wilt installeren. Bijvoorbeeld Chrome Remote Desktop. Klik op Zoeken. De zoekresultaten worden nu weergegeven. Klik op de app die je wilt installeren bij je gebruikers.

Stap 4: Klik in het volgende scherm op Gebruikersinstellingen en klik onder Org op de organisatie waarvoor je app wilt installeren. Klik op het schuifje bij Installatie afdwingen en, niet vergeten, klik op Opslaan.

En...that's it. Telkens als iemand van je bedrijf inlogt op Google Apps met een Chrome browser zullen de apps die jij hebt geselecteerd voor je gebruikers klaar staan om direct gebruikt te worden. Je taak als systeembeheerder is ineens een stuk makkelijker geworden.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic