Een Chromebook gebruiken voor je stageverslag


Lees wat Tristan vindt van z'n nieuwe Chromebook:

In deze blog beoordeel ik het gebruik van een Google Chromebook bij het schrijven van een scriptie. Voor mijn afstuderen loop ik stage bij Everclouds en heb ik een Google Chromebook (Acer C720P ChromeBook Touch) gekregen om op te werken. Hiervoor heb ik twee jaar een Macbook Air 11 Inch gebruikt en daarvoor twee jaar een Windows laptop.

De prijs van een Chromebook is lager dan die van een standaard laptop. Mijn Chromebook heeft een touchscreen voor het snel scrollen door bijvoorbeeld presentaties. Alles wat je typt wordt automatisch opgeslagen in de Google Cloud. Er wordt niks meer op de interne harde schijf opgeslagen.

Met het Google Chromebook waarmee ik inlog op mijn Google Apps account, kunnen mijn stagebegeleider en ik tegelijkertijd in een bestand werken of opmerkingen invoeren. Dit werkt een stuk beter dan het bestand in Dropbox zetten waarbij je niet tegelijkertijd in een bestand kunt werken. Iedereen werkt nu altijd in de laatste versie.

Je hoeft geen programma's te installeren op je Chromebook. Je gebruikt 'Apps'. Apps zijn programma’s, gemaakt door Google en andere bedrijven, die in de cloud staan. Zo heb ik een organogram en een tijdlijn gemaakt in een App zonder ook maar iets te downloaden.

Ik ben nog wel wat praktische problemen tegengekomen. Net voor het begin van mijn stage wilde ik met mijn nieuwe Chromebook in het zonnetje gaan zitten om wat dingetjes in een bestand te typen. Helaas kon dat niet, want ik kwam erachter dat je eigenlijk altijd een internetverbinding moet hebben als je Apps gebruikt. Gelukkig kon ik simpel een hotspot maken met mijn telefoon, zodat ik toch internet had. Naast hotspots is er gelukkig op heel veel plekken WiFi aanwezig. Sommige Apps kan je overigens ook offline gebruiken.

Op een Chromebook gebruik je geen Microsoft Word, maar Google Docs. Docs is te vergelijken met Word maar heeft een andere bestandsindeling. Geen probleem als je het bestand naar iemand wilt sturen die ook Google Docs gebruikt. Als de persoon naar wie je een Google Doc wilt sturen alleen maar Word gebruikt, kan je je Google bestand eenvoudig omzetten naar een Microsoft Word bestand. Soms verandert daardoor echter de opmaak. Dat is soms onhandig.

Ik vind een Google Chromebook zeker een aanrader. Het werkt snel en efficiënt. Het is wel handig als je collega's ook een Chromebook hebben of werken met Google Apps. In mijn geval werkt een Chromebook effectiever en efficiënter dan mijn voorgaande laptops.

Tristan van vliet

tristan@everclouds.nl

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic