Android for Work - Werk en privé gescheiden op je Android

Meer dan een miljard mensen gebruiken Android apparaten. Voor veel van die mensen zijn die apparaten essentiële hulpmiddelen geworden in het dagelijks leven. Echter, op het werk worden deze apparaten nog te weinig benut. Je zou bijvoorbeeld graag je eigen telefoon willen gebruiken op je werk maar soms is dat verboden of gewoonweg niet mogelijk. Jammer. Google is een sterke aanhanger van Bring Your own Device en heeft nu een nieuwe set tools uitgebracht die het voor zowel de werknemer als werkgever gemakkelijk maakt werk en privé volledig te scheiden op een Android apparaat. Hierdoor wordt het mogelijk om je eigen Android op een gecontroleerde en veilige manier te gaan gebruiken voor zowel je werk als privé, zonder bang te zijn dat privé en werk door elkaar gaan lopen.

Android for Work bestaat uit vier componenten:

  1. Work Profiles. Op apparaten die Android 5.0 (Lollipop) geïnstalleerd hebben, wordt het mogelijk een afgeschermd profiel te maken dat gebruikt kan worden voor je werk. Dit werkprofiel bestaat naast je persoonlijke profiel. De IT-afdeling van een bedrijf kan specifieke, goedgekeurde apps in een werkprofiel installeren, wetende dat gevoelige data daar veilig staat omdat het werkprofiel volledig is afgeschermd van het persoonlijke profiel. Als een werknemer het bedrijf verlaat, of een Android apparaat wordt gestolen, kan de werkgever het werkprofiel simpelweg op afstand verwijderen.

  2. Android for Work app. Voor oudere Androids zonder Lollipop en waarop geen werkprofielen aangemaakt kunnen worden is er de Android for Work app. Deze app, die zorgt voor veilige mail, agenda, contacten, documenten, browsen en toegang tot goedgekeurde apps, kan volledig worden beheerd door de IT-afdeling van het bedrijf.

  3. Google Play for Work. Met Google Play for Work kunnen bedrijven snel, simpel en veilig hun eigen, geteste en goedgekeurde apps verspreiden onder hun Android for Work gebruikers.

  4. Handige tools. Android for Work bevat handige Exchange en Notes compatibele zakelijke apps voor e-mail, contacten, agenda en het bewerken van documenten, spreadsheets en presentaties.

Bring your own device, geldend voor alle apparaten, groot of klein, komt steeds dichterbij. Ik vind dit een prima stap. Zie ook: https://www.android.com/work/

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic