Mijn top 10 Chrome extensies

Als je Google Apps for Work gebruikt, kan ik je aanraden om de browser Chrome te gebruiken. Met Chrome haal je alles uit Google Apps. Je kan Chrome uitbreiden met “extensies”. Een extensie is een uitbreiding, zeg maar een soort “app” voor je browser. En sommige extensies zijn echte juweeltjes. Extensies kan je gemakkelijk met één klik installeren en verwijderen. Hieronder een lijstje met enkele van mijn favoriete extensies, allemaal gratis op het moment dat ik dit schreef:

 1. Bewaar al je wachtwoorden: LastPass. Eigenlijk kan niemand meer zonder. Deze extensie bewaart al je wachtwoorden en andere informatie op een veilige wijze in de cloud. LastPass kan automatisch wachtwoorden voor je invoeren en veilige wachtwoorden voor je bedenken wanneer dat nodig is. Je hoeft nooit meer na te denken over wachtwoorden.

 2. Deel je scherm met een ander: Chrome Remote Desktop. Met deze extensie kan je toegang krijgen tot andere computers of andere gebruikers toestemming geven veilig toegang te krijgen tot je eigen computer via internet. Werk vanuit thuis op de computer in je kantoor.

 3. Snel toegang tot alles van Google: Black Menu for Google. Black Menu installeert een button rechtsboven in je scherm. Achter die button zit een super handig menu waarmee je alle Google diensten gemakkelijk kan opstarten. Probeer deze extensie uit en je wil niet meer anders.

 4. Maak een foto van je scherm: Lightshot. Met Lightshot maak je screenshots van de content in je browser. Je kunt een schermgedeelte selecteren, annotaties maken, printen, bewaren. Een must have als je een helpdesk runt of handleidingen schrijft.

 5. Verberg je scherm voor anderen: PanicButton. Met PanicButton verberg je al je Chrome tabs in één klap. Handig als je niet wil dat anderen over je schouder meekijken. Als de kust weer veilig is haal je alle tabs die openstonden weer gemakkelijk terug.

 6. Weet wanneer je mail is gelezen: mxHero. Dit is eigenlijk een extensie speciaal bedoeld voor Gmail. Met mxHero kan je zien of iemand je mail heeft geopend of op een link in je mail heeft geklikt. Je kunt mails op een later tijdstip verzenden, mails versturen die automatisch worden verwijderd en nog meer.

 7. Gebruik je TV als presentatiescherm: Google cast. Met de Google Cast-extensie kun je vanuit je Chrome-browser inhoud afspelen op een Chromecast-apparaat. Een Chromecast koop je voor een paar tientjes en samen met deze extensie tovert het je beeldscherm of tv om in een draadloos presentatiescherm. Werkt ook vanaf je smartphone.

 8. Schep orde in je tabbladen: OneTab. Ben je iemand met vijftig tabs open in je browser, dan is deze extensie wellicht iets voor jou. Door op de OneTab button te klikken worden al je tabbladen die niet zijn vastgepind overzichtelijk in een lijst op één pagina geplaatst.

 9. Netflix tijdens je dienstreis: Hola. Werkt je Nederlandse Netflix account niet vanuit je hotelkamer in New York of kan je niet bij je e-mail of Facebook omdat het land waarin je bent de toegang tot een site blokkeert, dan kan Hola de oplossing zijn. Met Hola kun je doen alsof je uit een ander land surft.

 10. Bewerk Office documenten in Google Apps: Office Editor. Bekijk en bewerk bestanden voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zonder Office op je computer te installeren. Zodra de extensie is geïnstalleerd, worden Office-bestanden die je naar Chrome sleept of die je opent in Gmail, Google Drive en meer, automatisch geopend in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waarin je ze kunt bekijken en bewerken.

Wil je zelf op zoek naar je favoriete extensie, begin dan hier.

Recent
Archief
Volg ons
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

 • LinkedIn Social Icon
 • Wix Twitter page
 • Wix Google+ page
 • Facebook Classic