Veel plezier met m'n Chromebook

Als Google Apps reseller hebben we de mooiste apparaten in huis. We moeten immers alles kunnen testen en al onze klanten kunnen helpen. De laatste tijd pak ik echter steeds vaker een Chromebook. Het is de goedkoopste, de kleinste (niet veel groter dan een iPad) en de lichtste computer die we hier op kantoor hebben staan.

Een Chromebook is eigenlijk een Chrome browser met een toetsenbord, een batterij en een SSD schijfje. Je kan er geen Windows op draaien en het is ook geen Mac. Desondanks zijn er niet veel dingen die je er niet mee kunt doen. Je kan er mee browsen, films kijken, je e-mail afhandelen, documenten bewerken, foto’s bewaren en nog veel meer. En dat is allemaal standaard. Daarnaast kan je je Chromebook zo’n beetje oneindig uitbreiden met spelletjes en programma’s uit de Google Play store.

Echter, dat is niet eens de echte reden waarom ik een Chromebook verkies boven mijn desktop computer met z’n twee prachtige HD schermen of m’n Macbook. Wat voor mij vooral telt is de opstarttijd en de accuduur van dat apparaatje. Ik klap het scherm open en in minder dan tien seconden ben ik online. Uitloggen en uitzetten lukt me in vier seconden. Ik kan er van 9 tot 5 non-stop op werken en daarna heb ik nog minimaal drie uur accu over om er een film op te kijken. In een Youtube filmpje dat we hebben gemaakt voor Everclouds laten we een meisje van 10 een Chromebook uitpakken en installeren. Dat lukt haar binnen drie minuten, zonder dat iemand helpt. Van “in de doos” tot online binnen drie minuten. Waarom kan m’n Macbook dat niet?

Waarom ik dit schrijf? Gisteren heb ik na een vergadering m’n Chromebook laten liggen in een café en toen ik daar een paar uur later achterkwam was het apparaatje al weg. Tegen de nieuwe eigenaar wil ik zeggen: hou ‘m maar en veel plezier ermee. Even een nieuw Google Apps account aanmaken en je kan zo aan de slag. Aan mijn data kom je niet want die staat veilig bij Google. Oh ja, die grote Everclouds sticker gaat er het makkelijkste af met een beetje aceton.

De postbode kwam net m’n nieuwe Chromebook brengen. Er zit nu zelfs een touchscreen op. Doos open, inloggen met m’n Google Apps account en hoppa, online. Ik type er nu dit stukje op.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic