Verwijder een gebruiker in Google Apps maar behoud zijn bestanden

Wat gebeurt er precies met de bestanden in Drive van een gebruiker die je wilt gaan verwijderen?

Stel de gebruiker jan@everdemos.nl moet worden verwijderd en de bestanden uit Drive moeten worden overgezet naar zijn collega saskia@everdemos.nl. Jan heeft de volgende bestandsstructuur in Drive:

Zoals je ziet heeft Jan een bestandsstructuur die uit meerdere niveaus bestaat. Er zijn ook mappen en bestanden gedeeld met anderen.

Ga nu (als beheerder) naar admin.google.com en verwijder jan@everdemos.nl. Het volgende scherm verschijnt:

Zorg ervoor dat beide keuzevakjes zijn aangevinkt. Google gaat aan de slag en na enkele minuten krijg je een mailtje van Google dat de overdracht is gelukt. De gebruiker Jan is verwijderd en de bestanden van Jan zijn overgezet naar Saskia. Als Saskia nu inlogt en naar Drive gaat, dan ziet ze de volgende structuur:

Er is een nieuw mapje “jan@everdemos.nl” aangemaakt en in dat mapje staat de exacte bestandsstructuur met alle bestanden zoals Jan die had gemaakt. Ook alle rechten zijn bewaard gebleven.

Let op: Het kan zijn dat Jan bestanden heeft gezet in mappen die met hem zijn gedeeld. Bijvoorbeeld: Jan heeft een bestand in de map “Sales” gezet. Die map wordt beheerd door “Piet”. Deze bestanden veranderen alleen van eigenaar en blijven staan op de plaats waar ze stonden. Ze staan niet in het nieuwe mapje. Deze bestanden kan Saskia terugvinden door ernaar te zoeken.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic