Gmail in China

In sommige gedeeltes van China wordt toegang tot een aantal websites, waaronder Google, geblokkeerd. Hierdoor kan je in China soms geen Gmail gebruiken.

We hebben met een aantal van onze klanten die vaak in China komen contact gehad. Sommige melden geen enkel probleem te hebben, anderen lukt het niet in China hun Gmail te bekijken. Het blijkt dat de blokkade van sites per dag en per locatie anders kan zijn. Google heeft niet echt een officieel standpunt met betrekking tot dit probleem. We zijn daarom zelf gaan zoeken naar oplossingen zodat hopelijk iedereen in China zijn mail kan lezen. Hieronder de resultaten:

Toegang tot internet via een VPN

De beste manier om in China toegang te krijgen tot je mail is d.m.v. een VPN. Dat kan met het VPN van je bedrijf, een betaalde VPN service of met een gratis VPN zoals Hola. Dit gratis programma is een browser-extensie voor Chrome, Internet Explorer en Firefox voor zowel Mac als Windows. Het werkt ook op de bekende mobiele platforms. Met behulp van Hola kan je surfen met een IP-nummer uit een ander land dat je zelf kan instellen. In China moet je Hola zo instellen dat het lijkt alsof je surft met een niet Chinees adres. Je kiest bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres.

Daarnaast zijn er vele betaalde VPN services die je ook zou kunnen overwegen:

- http://highspeedvpn.info/

- https://www.expressvpn.com/

- https://vpn.ac/

- https://12vpn.net/

Laat je mail doorsturen

Je kunt overwegen om je mail vanaf Gmail te laten doorsturen naar een andere provider die wel wordt toegelaten in China. De beste kans lijk je hier te hebben met Yahoo mail. Maak een gratis account aan op mail.yahoo.com en stel, als je nog in Nederland bent, de doorstuurregel in. Dit kan je doen door in Gmail naar je Postvak IN te gaan, op het radartje te klikken, naar instellingen te gaan en de tab “Doorsturen en POP/IMAP” te kiezen. Vul bij “Doorsturen” de regel in en zorg ervoor dat je een kopie van elke mail behoudt in je Postvak IN.

Deze oplossing werkt goed voor het ontvangen van e-mail maar heeft als nadeel dat je mail gaat verzenden met een ander adres dan je normale adres.

Gebruik IMAP in plaats van webmail

Deze methode lijkt voor sommige mensen goed te werken. Gebruik je telefoon of een andere client zoals Outlook om contact te maken met Gmail via IMAP. De IMAP instellingen voor Gmail vind je hier: https://support.google.com/mail/answer/77654?hl=nl . Zorg ervoor dat je dit instelt en test als je nog in Nederland bent.

Hopelijk werkt één van bovenstaande methodes voor je. Mocht je zelf handige, nieuwe methodes uitvinden, dan horen we dat graag.

Recent
Archief
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Nieuwsbrief

Aanmelden

 

© 2015, Everclouds - Postbus 832, 3500 AV Utrecht - Telefoon: 030-236 8992 - e-mail: info@everclouds.nl  

Everclouds is een handelsmerk van Everminds BV. KvK: 30203136, BTW: NL814499387B01 

GOOGLE is een handelsmerk van Google inc.

  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
  • Facebook Classic